(Frissítve) Beperli a Tesla Svédországot, mert elégedetlen a postások munkájával

2023.11.28. 11:14 Módosítva: 2023.11.28. 14:53

FRISSÍTÉS: A svéd közlekedési minisztérium bejelentette, hogy Norrköping bírósága egy ideiglenes ítéletben a Teslának adott igazat. A döntés értelmében az autógyártónak hét napja van arra, hogy összegyűjtse és elszállítsa a kérdéses rendszámtáblákat a minisztériumtól.

A Tesla így reagált a hírre: „Elégedettek vagyunk a döntéssel, hiszen a Tesla folytathatja az új autók kiszállítását az ügyfeleknek."

A svéd közlekedési minisztérium jelenleg is vizsgálja a döntést.

Korábban írtuk:

A Tesla híresen szakszervezet ellenes vállalat. A villanyautó óriás nem csak Amerikában, de nemzetközi szinten sem engedi a munkavállalóinak, hogy érdekvédelmi csoportokat hozzanak létre. A világ nem minden részén nézik viszont ezt jó szemmel - derül ki a Telex cikkéből.

Svédországban például a szakszervezetek kollektív ágazati szerződéseket kötnek, hogy az ágazaton belül mindenhol egyenlő bánásmódban részesüljenek a munkavállalók. A Tesla azonban elutasította a svéd IF Metall fémipari szakszervezet kollektív bérmegállapodási szerződését, melyre a skandináv ország Tesla dolgozói munkabeszüntetéssel válaszoltak.

updated-tesla-model-3-headlamps


A svéd posta dolgozói ezután megtagadták az új Teslák rendszámtábláinak kiszállítását, hogy így álljanak ki a sztrájkoló autóipari dolgozók mellett.

Erre a Tesla bejelentette: be fogja perelni a svéd közlekedési hivatalt és a svéd postát, ezeken keresztül pedig magát Svédországot azért, mert szerintük az állam postája jogellenes, diszkriminatív cselekedetet hajtott végre a rendszámtáblák kiszállításának önkényes akadályozásával.

A svéd posta egyik szóvivője szerint bár a Teslának jogában áll bíróságra vinni az ügyet, nem osztják az autógyártó álláspontját.