A Cybertruck még homokon is legyorsulja a 700 lóerős Ford F-150 Raptor R-t

2023.12.13. 06:13

Új videóval rukkolt elő a Carwow YouTube-csatorna, melyben a Tesla híres-hírhedt Cybertruckját a Ford brutális platósával, az F-150 Rapor R-rel eresztették össze egy gyorsulási verseny keretében.

A két modell közül a Cybertruck az erősebb: három elektromos motorja 845 lóerőt és 930 Nm nyomatékot állít elő. A teljesítmény mellett azonban a súlya is tekintélyes: 3084 kiló. Ezzel szemben a Raptor R motorházában egy 5,2 literes kompresszoros V8-as dolgozik, mely bár „csak" 700 lóerőt és 868 Nm nyomatékot ad le, a pickup 2703 kilós súlyával párosítva ütőképesnek tűnik a Cybertruck ellen.

Az elektromos meghajtás instant nyomatékával és az egysebességes váltó előnyeivel a gyakorlatban mégis a Tesla platósa kerekedik felül, és simán lenyomja a Raptort az aszfaltos negyed mérföldes távon.

Az igazi meglepetésre azonban a videó végig kell várni. Itt egy rövidebb, 100 méteres szakaszon versenyez egymással a két pickup, de nem egyenlő körélmények mellett: amíg a Raptor R ugyan úgy aszfaltos úton halad, a Cybertrucknak homokos talajon kell megkapaszkodnia. Ennek ellenére a Tesla legújabb dobása így is háromból kétszer győzni tud.