Hivatalos: ilyen lesz az elektromos Porsche Macan beltere

2023.12.13. 10:22

A Porsche Macan EV-ről már sok fontos részletet tudunk, a Porsche egy ideje már csepegteti az információkat. Az ugyan még mindig nem derül ki, hogy mikor érkezik az elektromos SUV, de most már tudjuk, hogy hogyan fog kinézni a belseje.

A Porsche már egy ideje ügyesen adagolja az infókat és tartja fenn az érdeklődést az elektromos Macannal kapcsolatban. Azt már tudjuk, hogy az újdonság az Audival közös PPE, vagyis Premium Platform Electric nevű alapokon nyugszik majd, illetve az is kiderült, hogy nagyon erős lesz.

Az újdonság valószínűleg 600 lóerő körül lesz, 1000 Nm környéki csúcsnyomatékkal, amihez egy nagyjából 100 kWh-s akkupakkot ígérnek. Szinte hibátlannak ígérkezik a súlyelosztás, lesz nagyon gyors töltés, és még sok érdekesség, amiről itt és itt írtunk bővebben.

Forrás: Porsche
Forrás: Porsche

Ami most az újdonság, hogy a Porsche megmutatta a Macan EV belterét. A mai trendeknek megfelelően az elektromos Macanban is rengeteg kijelző lesz: a műszeregység egy ívelt kijelző, illetve a központi megjelenítőn túl az anyósülés elé is jut egy másik, hasonló méretű darab.

A beltér formavilága illeszkedik a Porsche jelenlegi stílusához: visszafogott formák, hosszú egyenesek jellemzik, nincs semmi nagy tűzijáték. A márkától szokásos módon minden nagyon minőséginek ígérkezik, és külön jó pont, hogy a klímakonzolon fizikai gombok is vannak.

A legérdekesebbnek, egyben legmenőbbnek ígérkező újdonság, hogy a Macan EV teljes első szélvédője kijelzővé változhat. Ez tulajdonképpen egy head-up display lesz, csak a szokásosnál jóval nagyobb méretben. Ezt a felületet kiterjesztett valóság-funkciókkal töltik fel, ami igen izgalmasnak és látványosnak ígérkezik. Sajnos erről egyelőre nem érkeztek konkrét fotók.

A Macan EV egyébként Android-alapú rendszert használ majd, amit közvetlenül frissíteni is lehet. Lesznek saját appek és telefontükrözés is, bár ezek manapság már nem kirívó tulajdonságok. Egyelőre még nem láttuk a belső minden részletét, így még ezzel kapcsolatban is bőven maradtak kérdések.

Forrás: Porsche