Részegen, Volkswagenjével ugratott ki a harmadikról egy orosz sofőr

2023.12.15. 06:08

Egy nyolcszintes parkolóház harmadik emeletéről, körülbelül 13 méteres magasságból, zuhant az utcára egy Volkswagen Touareg a minap Moszkvában. Csodával határos módon az SUV-t vezető Jevgenyij Szamko karcolás nélkül úszta meg az esést. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a balesetet, de a közeli térfigyelő kamera felvételei alapján úgy tűnik, hogy a sofőr nem próbálta megállítani az autót, mielőtt az átszakította a parkolóház korlátját. Bár a korlát kissé lassított az autón, de a zuhanást nem tudta megakadályozni.

A Touareg viszont jól vizsgázott. Azon túl, hogy megmentette a sofőrt, gyakorlatilag csak az eleje és a teteje sérült. Ráadásul a hobbiterepjáró a zuhanás után a kerekein állt meg, így könnyedén ki tudott belőle szállni Szamko. Az úriembert megvizsgálták a kiérkező mentők, de az ijedtségen kívül más baja nem esett, ezért nem szállították kórházba. Viszont a rendőrök megszondáztatták és megállapították, hogy erősen ittas volt. Még vizsgálják a baleset körülményeit, és a sofőr ellen ittasvezetés miatt eljárást indítottak.

Úgy tűnik, hogy az Oroszországban élő Jevgenyijek halhatatlanok, a magasban/ból ugratás pedig a politikai eszköz mellett nemzeti sport is. Nemrég Jevgenyij Csebotarev kaszkadőr kísértette a sorsot, amikor Lada Nivájával próbált átugratni az egyik háztetőről a másikra. A mutatvány nem sikerült, Csebotarev 15 méteres magasságból zuhant az utcára Ladájával. Az autó alaposan összetört, de a kaszkadőr kisebb zúzódásokkal megúszta a balesetet.

(via: New York post)