Olasz tervezőlegenda: a Cybertruck az autók Picassója

2023.12.20. 06:03

A Tesla Cybertruck az autók Picassója – mondta a Giorgetto Giugiaro olasz autótervező-legenda. Giugiaro hozzátette, hogy Picasso forradalmasította a festészetet, mert volt bátorsága. És a Tesla most ugyanezt tette a pickupok világában.

Ha tetszik a munkája, ha nem, el kell ismerni, hogy a 85 éves Giorgetto Giugiaro tervező az egyik legmeghatározóbb alakja az autóiparnak. Neki köszönhetjük az első VW Golfot, a BMW M1 végleges verzióját (a koncepciót Paul Braque tervezte), a Hyundai Ponyt és a DeLorean DMC-12-t is. Valamint a Nikon D800 kamera dizájnját is.

Vagyis ha egy ilyen személy egy alkotásodat Picassóhoz hasonlítja, akkor az nem kis elismerés. Főleg, ha szerinte az autó hatalmas sikernek örvendhet. „Óriási sikere lesz, mert az emberek ki akarnak tűnni. [A Cybetruck] nem a harmónia és a tökéletesség keresését képviseli, hanem az érzelmeket és a robusztusságot” – mondta Giugiaro.

Fia, Fabrizio, aki apjához hasonlóan autótervező, szintén dicsérte a Cybertruckot, de nem a merész, összetéveszthetetlen stílusáért. „Elon Musknak elismerésemet fejezem ki, amiért van bátorsága, és megérti az emberek azon vágyát, hogy kitűnjenek” - mondta az olasz La Repubblica lapnak.

Az apa-fia páros egyébként közös erővel hozza vissza a Bizzarrinit, amely során már be is mutatták a V12-es motorral szerelt Bizzarrini Giottót.

via Automotive News Europe