McTöltést kérnék kólával - töltőket telepít a Mobiliti a McDonald's parkolóiba

2024.01.09. 17:12

Az MVM Mobiliti és a McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft együttműködése nyomán töltőket telepítenek a saját parkolóval rendelkező gyorséttermek elé, írta a villanyautosok.hu.

Olyan gyorséttermek elé telepítenek töltőt, ahol a hozzá szükséges villamosenergia-ellátás biztosított - hogy ez szám szerint mennyit jelent, nem derült ki. Ahogy az sem, hogy pontosan hol és mikor kezdik meg ezek telepítését, csak azt, hogy a projekt a jövő év végéig tart.

A Mobiliti már tavaly októberben megkezdte a McDonald's egyes parkolóiban a töltőhálózatok előkészületét. Mindegyik töltőoszlop DC lesz, minimum 50 kW-os teljesítménnyel, a forgalmasabb helyeken pedig 150 kW-ossal is találkozhatunk.

A töltők előtti parkolóhelyeket táblával és felfestéssel egyaránt ellátják majd, hogy azokat a hagyományos autóval parkolók szabadon hagyják.

Egy korábbi együttműködés miatt egyébként már öt ilyen McDonald's-nál található töltőberendezés (Kisvárda, Ózd, Pápa, M7-es autópálya velencei kijárata, Zalaegerszeg).