A nagy akkuragasztó-hiány: szervizben vesztegelnek a Cupra Bornok

2024.01.16. 06:05

Még júliusban hívtak vissza rengeteg Cupra Bornt akkumulátorral kapcsolatos probléma miatt. A cég viszont nem számolt azzal, hogy nem tudják befejezni a javítást, ugyanis egy fontos alapanyagukból hiány lett.

A hiányzó darab egy különleges hőpaszta, amit Ukrajnában gyártanak/gyártottak. Emiatt rengeteg autó félkészen áll a szervizekben, így a tulajdonosaik autó nélkül maradtak. Az Autocar egy cornwalli érintettel, Jerry Hawkinsszal tudta felvenni a kapcsolatot, aki még tavaly október végén hallott a visszahívásról, aminek eleget is tett.

Az autója a helyi kereskedőhöz került, aki megfelelően képzett szakember hiányában a southamptoni szervizbe szállíttatta a Bornt. Itt a problémás alkatrészt ki tudták cserélni, viszont az akkumulátorház lezárásához szükséges paszta elfogyott, és nem tudni, mikor érkezik új szállítmány. Más terméket azért nem tudnak használni, mert akkor érvénytelenné válna a garancia.

Hawkins kezdetben a helyi kereskedőtől, majd később a VW csoporttól kapott csereautót. Az egyik független kereskedő arról számolt be a portálnak, hogy az egyik Cupra Bornjuk 7 hét után került vissza hozzájuk. A kereskedő azt mondta, hogy az a szerviz, ahol az ő autójukat javították, további 16 Born várt arra, hogy megragasszák az akkumulátort.

A Cupra szóvivője is elismerte a helyzetet, aki hozzátette, hogy időpontot sem tudnak mondani, hogy mikorra oldódik meg az ellátási probléma. Viszont nemcsak a Cupra Born, hanem testvérmodellje a VW ID.3 is hasonló helyzetben van - közölte a német cégcsoport.