Szokatlan vezetési üzemmódokkal érkezik a két új, limitált GR Yaris változat

2024.01.29. 10:51

Körülbelül egy évvel ezelőtt a Toyota két különleges GR Yaris verziót mutatott be a Tokyo Auto Salonon, amelyek WRC pilótáik nevét viselték. A gyártó most megmutatta a limitált kiadású modellek végleges változatát, amelyekből tavasszal vásárolhatnak majd a szerencsések.

A Sebastien Ogier Edition matt szürke fényezést és kék féknyergeket kapott. A Kalle Rovanpera Edition ezzel szemben fekete, fehér és piros színekben pompázik, piros féknyergekkel. Szembetűnő változás még a szénszál erősítésű műanyagból készült hátsó szárny, amely szintén eltérő a két változatnál. A szürke-fekete belteret egy exkluzív plakett díszíti, de a legizgalmasabb változás a vezetési üzemmód kapcsoló, mely eltérő opciókat kínál a két modellben.


Míg a szokásos GR Yarisban aszfalt és murva módok közül választhatunk, a Kalle Rovanpera Edition egy „fánk" módot és egy „Kalle" módot is kap. Előbbi driftelés közben segít szabályozni a csúszást, míg utóbbi agresszívebb differenciálmű beállítást jelent, mely szintén csúszás közben segít. A Sebastian Ogier Editiont ezzel szemben „Morizo" és „Seb" módokkal szerelték fel. Az első gyorsításkor mindkét tengelyen zárja a diffiket, míg a második több nyomatékot küld a hátsó kerekekre.

A két limitált kiadású GR Yarisból csak 100-100 darab készül. Hogy ki vásárolhat belőlük, egy tavaszi sorsoláson derül ki.