Lerepülhet menet közben a Tesla Cybertruck dísztárcsája

2024.02.04. 08:02

A formaterv sokkolta a világot, a gyártás is nehezen indult be de végre itt van, a forgalomban is találkozhatunk Tesla Cybertruckokkal – legalábbis Amerikában. Egy új modell bevezetése gyakran jár kisebb bakikkal, amelyek már csak a felhasználónál derülnek ki. Ilyen az is, hogy úgy tűnik, a Cybertruck hajlamos elhagyni spéci dísztárcsáit.

A típushoz létrehozott márkaklub több tagja is arról számolt be, hogy leszállított autóikon nem volt fent a 20 colos műanyag dísztárcsa, amire aerodinamikai okokból van a leginkább szükség. Ezt sokan eleve leveszik, hiszen alatta ízléses alufelni van és érdemben nem befolyásolja a működést, a hatótávon veszthetnek csak valamennyit. Ám azzal kapcsolatban, hogy a megrendelt autókon miért nem volt dísztárcsa, a Tesla egyelőre nem adott magyarázatot. Az egyik érintett tulajt az nyugtatja, hogy az amerikai vállalat kiküld hozzá egy szakembert, aki felszereli a hiányzó tárcsákat.

A probléma egyébként nem csak a megrendelt, de úgy néz ki, hogy már a futó autókat is érinti. Nemrég felkerült egy videó, amiben egy Cybertruck műanyag dísztárcsája menet közben repül le. Elég magasra jut a lendülettől, majd beesik egy autós elé a többsávos úton és csak csúnya robaj után jött ki alóla. Akármennyire is csak egy műanyag dísztárcsáról van szó, egy ilyen alkatrész a lendülete miatt okozhat balesetet vagy akár komolyabb sérülést is, ha lerepül.

Ennek ellenére visszahívási akciót még nem rendeltek el az alkatrész kapcsán, viszont a Tesla oldalán egyelőre nem elérhető az egyébként külön is 75 dollárért (26 500 ft) megrendelhető dísztárcsa. Ennek vagy az az oka, hogy megnőtt a kereslet a leeső darabok miatt, amire a gyártó nem volt felkészülve, vagy egyszerűen csak ők is tudnak a hibáról, és amíg kijavítják, addig nem árulják a terméket.

Forrás: Carbuzz