Mocskosul szórakoztatónak tűnik a ralizás egy NASCAR-versenyautóval

2024.02.05. 13:36

Ha valaki megkérdezné, hogy mivel csapatnék egy kiadósat rossz minőségű földúton, akkor valószínűleg csípőből rávágnám az Audi Quattro, a Subaru Impreza, vagy a Pajero Evo közül valamelyiket. Egy idő után sok más is eszembe jutna, egy NASCAR-versenyautó viszont biztosan nem.

Vannak azonban olyanok, akik nem hisznek abban hogy egy autót olyan környezetben érdemes csak használni, ahova kifejlesztették. Itt vannak például a Reckless Rides nevű Youtube-csatorna őrültjei, akik kivittek egy elhasznált NASCAR-versenyautót a pusztába, hogy jól megküldjék terepen.

Ezeket az autókat arra tervezik, hogy tökéletesen sima burkolatú, ovális pályán menjenek pokoli gyorsan. A hasmagasságuk alacsony, a futóművük kemény, és a kormányzásukat se szűk fordulókhoz találták ki, így a földút finoman szólva is tájidegen helyszínnek tűnik.

Ez a szemmel láthatóan eléggé elhasznált autó amúgy nem egy hivatalos NASCAR futamokon használt példány, de így is igen különleges. Ez a konkrét darab, amit a Talladega Nights – remek magyar fordításban Taplógáz – című filmben használtak. A szemfülesek még Ricky Bobby nevét is kiszúrhatják.

A motortérben természetesen egy V8-as ordít úgy, hogy attól minden szőrszál feláll a rajongók karján. A kegyetlen, egyértelműen kiautózhatatlan teljesítmény és a slickek miatt a sofőrnek nagyon észnél kellett lennie, hogy ne fulladjon katasztrófába a csapatás.

Végül mindenki túlélte az egyébként elképesztően szórakoztató ralizást, de így akadtak áldozatok: a motor pár túlmelegedést még kimozgott, de aztán nem bírta, és végül hősi halált halt. Jó eséllyel később beszerelnek egy másik V8-ast, amiből szerencsére akad bőven azon környéken.

Forrás: Reckless Rides