Olcsó villanyautót hozhat a Hyundai Európába

2024.02.05. 12:26

Az európai piacon is működő autógyártóknál nagyon beakadt a 20 ezer euró körüli villanyautóár. Először a VW rúgta be az ajtót azzal a hírrel, hogy lesz 20 ezer eurós villanyautójuk (mondjuk azóta ez az ajtó visszacsapott). Majd a Renault bemutatta az új Twingót, hasonló az árazássa és a Citroen is így tett az ë-C3-mal. Most pedig a Hyundai háztája felől hallani ilyen modellről.

Ugyanis a Hyundai még idén piacra dobja Európában a Casper mini crossover teljesen elektromos hajtású változatát, amelynek kezdőára 20 ezer euró alatt lehet, írta az ANE.

A portál információi szerint az autót az idei év harmadik negyedévében fogják bemutatni és az első darabok várhatóan év végén érkeznek. Egy Dél-koreai lap szerint a villany-Casper gyártása júliusban kezdődik.

Érdekes a hátulja.
Érdekes a hátulja.

A Hyundai Casper egy relatíve új, városi crossover, amit 2021 óta értékesítenek hazai piacán, viszont ott belső égésű motoros verzióként. Két fajta 1 literes sorhármas motorral lehet kapni: a Smartstream motor 76 lóerős, míg a Kappa motor a turbónak köszönhetően 100 lóerős. Mindkét motorhoz csak négysebességes automata váltó választható. A négyszemélyes kisautónak egyébként van furgon variánsa is, tehát arra is lehet számítani, hogy ilyen is lesz villanyautóként.

Teniszre is jó.
Teniszre is jó.

A Casper méreteivel beletartozik a Gyeongcha kategóriába, ami a japán kei car-nak felel meg. Ez milliméterre pontosan egy 3595 mm hosszú, 1595 széles és 1575 mm magas autót jelent. Viszont nem biztos, hogy Európába is ezekkel a méretekkel érkezik a Casper, ugyanis Svédországban lefotóztak egy álcázott modellt, ami jelentősen hosszabb volt, mint az eredeti.