Saját dísztárcsái eszik meg a Cybertruck gumijait

2024.02.06. 11:32

Nem egészen állt még össze a Tesla Cybertruck: még elég sok apró és kevésbé apró problémára panaszkodnak a felhasználók. Legutóbb például kiderült, hogy a vonalzóval rajzolt pickup olykor elhagyja a dísztárcsáját.

Úgy tűnik, hogy utóbbi mégis váratlanul szerencsés körülmény, hiszen ha a helyén marad a dísztárcsa, akkor kárt tehet a gumik oldalfalában.

Forrás: T Sportline / Youtube
Forrás: T Sportline / Youtube

Az Aero Cover nevű dísztárcsáknál jelen esetben a probléma forrása az, hogy túllógnak a felnin és rátakarnak a gumikra. A gumik fölé nyúló részek puhább, könnyen deformálódó anyagból vannak, ráadásul nem is illeszkednek szorosan. Elméletileg így biztonságban vannak a gumik, de úgy tűnik, hogy a gyakorlat más.

A problémát az okozza, hogy amikor a Cybertruck gumijai a nehéz pickup tömegétől alul épp szétterülnek, a dísztárcsák kilógó részei folyamatosan hozzáérnek oldalfalukhoz. Hiába puhábbak a dísztárcsák végei, mint a közepük, az autógumiknál így is keményebbek, így szépen elkoptatják azokat.

Forrás: T Sportline / Youtube
Forrás: T Sportline / Youtube

Mindez már párezer kilométeres használat után is jól látható és mérhető kopást eredményez, ami biztonsági szempontból igen aggasztó. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Cybertruck egyedi, a Goodyear által kimondottan ehhez a típushoz gyártott gumikkal érkezik, amik nagyon drágák, és nyilván szörnyen bosszantó, ha egy tervezési hiba miatt kell őket cserélni.

A Teslánál tudnak a problémáról, így jelenleg nem is lehet megrendelni ezeket a kiegészítőket az autóhoz addig, amíg meg nem oldják a problámát.

Forrás: T Sportline / InsideEVs