Azt hitte, az exe követi, ezért többször is büntetőfékezett

2024.02.07. 17:14

Közúti veszélyeztetés elkövetésével vádolja az ügyészség azt a nőt, aki egy hétvégi éjszakán büntetőfékezett a mögötte haladó előtt.

A vádirati tényállás szerint a nő két barátnőjével szórakozott 2023 novemberének egyik hétvégéjén egy győri szórakozóhelyen. Innen a hajnali órákban autóval indultak haza, mikor észlelték, hogy mögöttük az egyik utas volt élettársa közlekedik. 

A vádlott úgy ítélete meg, hogy a férfi követi őket, ezért a hajnali órákra jellemző gyér forgalom ellenére többször is hirtelen, ok nélkül fékezett az autójával. A mögöttük haladó férfinak intenzíven, állóra kellett fékeznie járművét, míg végül egy alkalommal már nem is tudott megállni a vádlott mögött és nekiütközött az előtte megálló gépkocsinak. 

Az ütközés során személyi sérülés nem történt. 

Az ügyészség a terheltet közúti veszélyeztetés elkövetésével vádolja. Vele szemben akár három év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a járásbíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől. Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.