Nagyobb gond is akadt annál, hogy jogsi nélkül vezetett

2024.02.13. 14:13

Február 10-én este 8 óra körül a kecskeméti járőrök egy német rendszámú Opelre lettek figyelmesek a Műkerti sétányon. Miután megállították, hamar kiderült, hogy sem az autóval, sem sofőrjével nem stimmelnek a dolgok.

Először is, az Opel valójában egy forgalomból kivont magyar autó. Ezt a tényt igyekezett gazdája elfedni a német rendszám segítségével, melyet törvénytelenül használt. Ezzel a férfi egy mozdulattal szabálysértést és bűncselekményt is elkövetett. Ha már a sofőrnél tartunk, vele sem volt minden rendben: jogosítvány nélkül vezetett. Ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt nyomozás indult, a lejárt műszaki engedély és a jogosítvány nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

2


Itt azonban még nem ért véget a kecskeméti járőrök dolga. Két órával később egy másik sofőr balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről. A sértett autós azonban utána eredt, és értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások hamarosan meg is állították a vétkest.

A 34 éves fülöpházi lakosról kiderült, hogy ittas állapotban, ráadásul jogerős eltiltás alatt vezetett. Tettéért a rendőrök őrizetbe vették.

Forrás: police.hu