Kábítószer hatása alatt, autóval próbált meglógni a rendőrök elől

2024.02.22. 05:59

Még tavaly, Győrben történt az az autós üldözés, amiről most hozott nyilvánosságra részleteket az ügyészség. A rendőrök egy férfit akartak igazoltatni, aki megállás helyett megpróbált autóval elmenekülni előlük.

Üldözőbe vették az autójával menekülő 26 éves férfit, aki többszöri felszólításra se volt hajlandó megállni, veszélyes autós üldözés alakult ki. A sofőr áthajtott több piroson, sok alkalommal hagyta figyelmen kívül az elsőbbségadási szabályokat, sőt, még egy körforgalomba is behajtott rossz irányból. Egy alkalommal még egy szabályosan közlekedő autónak is nekiütközött.

Az esetről a rendőrautó fedélzeti kamerája készített felvételt:

Végül nem tudott elmenekülni: a férfi megállt a lakása előtt, ahol a rendőrök elkapták. Kiderült, hogy már korábban eltiltották a vezetéstől, ráadásul kábítószert fogyasztott, mielőtt autóba ült, bódult állapotban volt az üldözés alatt. Az autóval se volt minden rendben, hiszen azt már korábban vissza kellett volna adnia a jogos tulajdonosának.

Forrás: Magyarország Ügyészsége
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Hosszú listát hozott össze: közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatt vezetés, kábítószer-birtoklás, bódult állapotban vezetés és jármű önkényes elvétele miatt emeltek vádat ellene. A 26 éves férfit a halmazati szabályok értelmében akár 4 és fél év szabadságvesztésre is ítélheti az ügyészség. Azt is indítványozták, hogy ismételten tiltsák el a vezetéstől.

Forrás: Magyarország Ügyészsége