Elektromos restomod szappantartó a klasszikus olasz kisautóból

2024.02.23. 06:13

Ikonikus jószág lett az első Fiat 500-as és még ma sem nehéz szép állapotú példányt találni, bár egyre inkább megkérik az árát. Ha te ezzel mégsem vacakolnál és a kéthengeres pöfögőt is kihagynád a képletből, akkor most vehetsz elektromos restomod 500-ast.

Az olasz Aznom Automotive ugyanis most egy remek lehetőséget nyújt azoknak, akik vágynak egy stílusos szappantartóra. A vevő kérésére szereznek egy eredeti 500-ast, amit teljesen felújítanak. Kiszórják belőle a motort, megerősítik az autó első felét, hogy a felsőt biztonságosan eltávolíthassák, majd kap egy személyreszabott belteret. Végül bekerül az elektromos hajtáslánc és a modern középkonzol, ám minden más marad autentikus az eredeti 500-asból.

Végeredményben elkészül az Aznom 500 Spiaggina E-Classic, egy stílusos kis nyitott elektromos autó. Az átépítés során az eredeti kéthengeres motor helyére egy csupán 27 lóerős villanymotor kerül. Ez ugyan nem sok, de az autó így is képes elérni nagyjából 89 km/h-t, ami ilyen felépítés mellett őrületes tempónak tűnhet. Az energiát egy 11 kWh-s lítium-vasfoszfát (LiFePO4) akkumulátorból nyeri, ami konnektorról 6 óra alatt újratölthető. Egy töltéssel 90 km megtételére képes, ami szintén nem hangzik soknak, de ismét hangsúlyoznám, hogy milyen autóról is van szó.

Ezzel nem autópályázol és a várost is csak ritkán szeled át. Helyette finoman és hangtalanul lebegsz a tengerparton, a hangulatos szűk utcákban vagy elmész a szállodától a tengerpartig. Ehhez pedig ajtókra, sőt rendes tetőre sincs szükség, így az Aznom ezeket is kihagyta a képletből. Előbbi helyett kötél, utóbbi helyett egy fémszerkezet van vászontetővel, hogy ne süssön meg a nap. Az eső ellen ne ezzel az autóval védekezz.

A stílusos elemek mellett az autó építése során van lehetőség egyedi kérésekre is. Ha szeretnéd, akkor az 500 Spiaggina E-Classic ajtajai halászhálóból vagy valamilyen egyedi anyagból készülnek. A hátsó üléssor helyett alakíthatnak ki csomagtartót vagy akár minibárt is. Variálható a beltéri kárpitok és összességében az autó színe is, illetve választhatunk másfajta dísztárcsát.

Ilyen személyreszabhatóságot szinte csak a nagyok nyújtanak, bár itt sem fillérekért kapod meg. A bemutatott kék autó a króm díszelemekkel és a fehér bőr beltérrel 45 ezer euróba, átszámolva 17,4 millió forintba kerül. Ahogy a károgók mondani szokták, ennyi pénzért már autót is lehet kapni, de az Aznom alkotása nem erről szól. Terveik szerint tehetősebb emberek tengerparti villája előtt vagy szállodák parkolójában lesz természetes élőhelyén a cuki restomod 500-as.

Forrás: Carbuzz