Mély vízben tesztelték a Tesla Cybertruckot, csak kicsit esett szét

2024.02.24. 06:36

Rettenetesen megosztó, ezáltal pedig egy nagyon ismert autó lett a Tesla különc pickupja, a Cybertruck. Ennek köszönhetően sokan próbálgatják őket különböző körülmények között és volt már olyan akadály, amin nem jutott túl. Ám a mély víz úgy néz ki, hogy nem ilyen.

A TechRax nevezetű youtube csatornánál próbálták ki azt, hogy milyen képességei is vannak a Cybertrucknak mély vízben. Erre két okuk is volt: egyfelől még 2022-ben rakott ki egy posztot Twitterre Elon Musk arról, hogy a Tesla pickup teljesen vízálló lesz és akár egy csónak, átkelhet majd tavakon, folyókon. Másrészt az autóban is van egy úgynevezett Wade Mode – gázolási mód –, amiben elvileg képes teljesíteni a Tesla vezér ígéretét.

Ez a mód csak off-road beállítások mellett elérhető. Az autó ilyenkor kér 10 perc nyugit, addig megemeli a futóművét és nyomás alá helyezi az akkumulátor csomagot. Miután ez megvan, elvileg kész az autó a mély vízben gázolásra, ám van itt egy apró tudnivaló még. A Tesla az ilyen üzemmódban keletkezett károkra nem vállal garanciát, tehát csak saját felelősségre.

Ez nem állította meg a TechRax csapatát és először csak egy kisebb mélységgel próbálkoztak egy elárasztott útszakaszon. A Cybertrucknak ez nem okozott különösebb kihívást, sőt, a következő mélységen is könnyedén suhant át. Az utolsó teszt során a víz már a szélvédő alját nyaldosta, de az elektromos picpup ott sem állt meg, hiba nélkül jutott át az elárasztott útszakaszon.

Ennek kapcsán a teszt sikeresnek bizonyult, ám közbejött néhány baki. Az egyik sárvédőív belsejében egy műanyag burkolat félig-meddig leszakadt, illetve a hátsó lökhárítón elengedett egy műanyag elem. Ezeknél fájóbb hiba, hogy a platóroló és ajtó működéséért felelős gombok panelja feladta a szolgálatot. Maga a technika jó, hiszen telefonról rendeltetésszerűen működik, csak a panel végezte be. Ezeken túl viszont a kísérlet sikeresnek mondható, tényleg mehetsz mélyebb vízbe a Cybertruckoddal – kivéve, ha Európában élsz.