Achtung! Több helyen részlegesen lezárják az M0-s autóutat!

2024.02.28. 08:55

Február 29-én és március 1-én javítási munkálatok miatt részlegesen le fogják zárni az M0-s autóút egyes szakaszait. A forgalomkorlátozás Pécel és Kistarcsa térségét érinti.

A lényeg röviden: a munka 29-én és 1-én is 9 és 16 óra között zajlik majd, tehát a reggeli és délutáni csúcsidőszakot kevésbé érinti. Teljes útzár nem lesz, viszont a pálya felét le fogják zárni. Érdemes lesz felkészülni rá, hogy a menetidő ezekben az időszakokban megnőhet.

A Magyar Közút lezáráshoz kapcsolódó teljes közleményét alább olvashatod:

A Magyar Közút megbízásából a hét második felében forgalomkorlátozással járó munkavégzésre számíthatnak az M0-ás autóúton Pécel és Kistarcsa környezetében.

2024. február 29-én, csütörtökön a reggeli és délutáni csúcsidőszakok között, reggel 9 és délután 16 óra között az M0-s autóút M31-es autóút és a péceli csomópontok közti szakaszán, az M4-es autóút felé vezető oldali főpályán a külső és a középső sávot lezárják aforgalom elől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A beavatkozás ideje alatt egy sáv lesz biztosított a forgalom számára, ugyanakkor a korlátozás nem érinti az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást.

A kép illusztráció.
A kép illusztráció.

Továbbá 2024. március 1-jén, pénteken 9 és 16 óra között az M0-s autóút 3-as főúti csomópontja utáni szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldali főpályán a külső sávot lezárják aforgalom elől a szakemberek. A beavatkozás ideje alatt itt is egy sáv lesz biztosított a forgalom számára, a korlátozás itt sem érinti az autóútra történő fel- és lehajtási lehetőségeket.

A korlátozásokra előjelző táblák hívják fel majd fel a figyelmet és időszakos sebességkorlátozásokat is bevezetnek majd a munkaterületek térségében a szakemberek.A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Forrás: Magyar Közút