Újabb brutálisan erős Tesla érkezik: ez már a Model 3 Ludicrous

2024.02.28. 07:52

A Tesla Model 3 leggyengébb, hátsókerekes változata se nevezhető éppen lassúnak, hiszen 6,1 másodperc alatt van százon. Az erősebb, összkerekes Long Range változatnak már 4,4 másodperc is elég. A Teslánál nem szoktak itt megállni, így a Model 3-ból is várható egy hiánypótló, sokkal erősebb változat.

Az újdonság neve még nem hivatalos, de esélyes, hogy a Model S-hez és a Model X-hez hasonlóan a Model 3 feleslegesen erős, túlzó verzióját is Plaidnek hívják majd.

Úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várnunk a Model 3 csúcsára, hiszen a Tesla már javában teszteli ezeket. Most Spanyolországban szúrtak ki egy faceliftes Model 3-at, aminek a hátulján már ott volt a legerősebb Model S-ről és Model X-ről ismert plakett, igaz ezúttal nem színes.

A Tesla egyelőre még nem erősítette meg hivatalosan a legdurvább modellváltozat létezését, de azért vannak erős utalások. A gyári alkatrészkatalógusban például feltűnt egy új felni, illetve maga a logó is. Utóbbi miatt esélyes a Ludicrous - vagy esetleg a Plaid - név is.

Egyelőre ennyit tudunk, a hivatalos információkra még várni kell. Az azonban biztos, hogy a Model 3 Ludicrous - vagy Plaid, vagy bármi más - minden eddigi változatnál durvább lesz. A legerősebb eddig a momentán épp nem kapható, kétmotoros Model 3 Performance volt, ami 534 lóerőt tud és 3,3 alatt gyorsul százra.

Forrás: Jalopnik / Electrek / cochespias1 / roadcar19