Ezért kapott 32 büntetőpontot az Üllői úti ámokfutó

2024.03.12. 11:10

Átment a pirosokon, ittasan, ráadásul a kocsijából sem akar kiszállni. Megbüntették. 

Még tavaly decemberben "randalírozott egy autós az Üllői út kispesti szakaszán. Most a police.hu közölte, hogy milyen büntetést kapott a sofőr a mutatványáért. 

Az autóst nem sokkal éjfél után igazoltatni akarták a rendőrök, de az megállás helyett gyorsított, és elszáguldott a rendőrök mellett, akik ezt követően szirénázva perceken keresztül követték és próbálták megállásra bírni a sofőrt, aki menekülése közben több közlekedési szabályt áthágott – áthajtott négy piros lámpán és záróvonalon, akadályozva ezzel a szembejövő forgalmat.

A Renault vezetője bekanyarodott az Árpád utcába, ahonnan azonban már nem tudott továbbhajtani. A sofőr a rendőrök felszólítására nem volt hajlandó kiszállni, ezért testi kényszert alkalmaztak vele szemben, majd megbilincselték - áll a beszámolóban. 

A 39 éves B. Szilveszter ittas volt, az is kiderült, hogy a jogosítványát éppen ittas járművezetés miatt vonták be korábban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitánysága a férfival szemben közigazgatási és büntetőeljárást indított.

A végeredmény: 260 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezte és mindezért 32 közlekedési előéleti pont, azaz büntetőpont. Utóbbiból 18 is elég, hogy elvegyék a jogsit. 

A jogszabályok értelmében, ha a járművezető közlekedési előéleti pontjainak száma meghaladja a 18-at, az illetékes közlekedési igazgatási hatóság visszavonja a sofőr vezetőiengedélyét.