Sima taxitársaságként tér vissza az Uber, de így is aggódhatnak a taxisok

2024.03.22. 13:11

A külföldön rendkívül sikeres Ubert egyszer már elzavarták Magyarországról, de a szolgáltatás hamarosan ismét megjelenhet Budapesten. Bittera Réka, az Uber magyarországi kapcsolattartója a Pénzcentrumnak még korábban elmondta: az Uber és a Főtaxi-csoport leányvállalataként működő F Mobilitás Kft. egyelőre a diszpécserszolgálati engedélykérelem benyújtásának fázisában jár, így még csak tervezik a piacra lépést.

Nem kell azonban nagy forradalmat várni, ha ez végül megtörténik: „Sem az Uber Taxi, sem az Uber Taxihoz tartozó személytaxi-szolgáltató nem kap felmentést a vonatkozó jogszabályok betartása alól” – közölte az rtl.hu megkeresésére a BKK. Mindez azt jelenti, hogy nem érvényesülnek majd hazánkban azok az előnyök, amelyek az Ubert külföldön annyira népszerűvé tették. Azaz, mind a sofőröknek, mind autóiknak rendelkeznie kell a megfelelő engedélyekkel, miközben a tarifák is azonosak lesznek a többi budapesti taxitársaság díjaival.

GettyImages-2031346439


Ezek után felmerülhet a kérdés: mégis mi értelme az Uber visszatérésének? Az RTL Híradó információi szerint nemzetközi jelenléte miatt a Bolt rengeteg külföldi turistát csábított el a hagyományos budapesti taxitársaságoktól, így egy másik, a világ számos pontját ismert név komoly konkurenciát jelenthet.