Egy hónapig ingyen önvezetést ad a Tesla

2024.03.29. 10:06

Közeleg 2024 első pénzügyi negyedévének vége, a Tesla pedig szeretne kozmetikázni a számain. Ez különösen a vállalat Full Self-Driving (FSD) nevű önvezető rendszerére igaz, amely iránt az utóbbi években megcsappant a kereslet.

Míg a 12 ezer dolláros (4,3 millió forint) programot 2019-ben a teslások 53 százaléka rendelte meg, ez a szám 2022-re 14 százalékra csökkent. A gyártó most új módszerrel próbálja rávenni az embereket arra, hogy megvegyék a költséges, de folyamatosan fejlődő szolgáltatást: egy hónapig minden amerikai Tesla tulajdonos ingyen élvezheti majd az FSD előnyeit – amennyiben autója kompatibilis a rendszerrel.

Tesla támogatás cover


A vállalat minden új eladott autóra is telepíteni fogja az FSD-t, mellyel az átadás előtt egy rövid próbakörre viszik a tulajdonosokat. Erre utal legalábbis egy kiszivárgott belsős dokumentum.

Az időzítés nem véletlen. Nemrég jelent meg az önvezető rendszer 12.3.1-es verziója, amely már neurális hálókat is használ a döntéshozatali folyamat során. Elon Musk Tesla-vezér szerint ez „észbontó" előnyökkel jár.

Forrás: motor1.com