Kémfotókon a Porsche eddig nem látott óriási elektromos SUV-ja

2024.04.04. 08:27

Nemrég kémfotókon kapták el a Porsche hatalmas elektromos SUV-ját, amely K1 kódnév alatt fut. A vállalat vezetője, Oliver Blume még 2022-ben jelentette be, hogy egy ilyen modellen dolgoznak, azóta viszont semmilyen infó nem jelent meg róla.

Az autó most is vastagon álcázva mozgott a forgalomban, viszont ezek szerint már tesztfázisban van. Az látszik rajta, hogy a Porsche eddigi kínálatához képest a forma teljesen szokatlan, pedig nem ma kezdték az SUV gyártást, hála a Cayenne szériának. Az autó hátulja nagyon lapos és hobbiterepjáró létére elég nyúlánk. Néhány, a márkához közelálló kereskedő már láthatta az új modell prototípusát, és ők is arról számoltak be, hogy a korábbiakhoz képest ez valami teljesen új. Talán az egyetlen egyértelmű formai elem a fotók alapján a jellegzetes első fényszóró a négy fényponttal.

A Porsche azt mondta, hogy a fejlesztés során sokat merítenek majd a Mission R koncepcióautóból és a palettán a jelenlegi Taycan fölé pozícionálják majd a K1-et. Ebből sokan arra következtetnek, hogy alsó hangon 100 kWh körüli akkumulátor kerülhet a luxus SUV-ba és várhatóan egy 920 voltos elektromos rendszert használnak majd a gyors töltés és nagy energialeadás érdekében. Szintén felröppentek már pletykák azzal kapcsolatban, hogy a K1 olyan 1000 lóerő körüli teljesítményt nyújthat majd, ha elkészül, és 700 kilométer körül alakul a hatótávja.

Mivel a Porsche eddig nagyon keveset mondott a fejlesztés alatt álló K1-ről, ezeket az információkat egyelőre fenntartásokkal kell kezelni. Annyi biztos, hogy a Cayenne-nél nagyobb luxus SUV lesz a K1, amit a jelenlegi tervek szerint csak 2027-ben dobnak piacra.

Forrás: Carbuzz