A Toyota Hiluxra támad a kínai óriás BYD

2024.04.05. 16:17

Kína legnagyobb autógyártója, vagyis a BYD az utóbbi években az európai piacok irányába terjeszkedik. Ez már Magyarországról is szabad szemmel látszik, hiszen a BYD a festői Szegeden is épít egy autógyárat.

A nemzetközi sikerhez szükség van olyan modellekre, amik nemcsak a hazai, hanem a külföldi piacokon is népszerűek lehetnek. Ezért a BYD nagy erőkkel fejleszt, sorra mutatják be azokat az autókat, amiket már nem, vagy nem csak Kínában szeretnének nagy tételben eladni.

Most egy olyan pickupot mutattak be, amit globálisan szándékoznak forgalmazni. Már többször is megjelentek róla kémfotók, a BYD most hivatalosan is megmutatta az újdonságot, de egyelőre még csak álcázva.

Egy nagyon szögletes autóról van szó, aminek a vonalvezetése leginkább az Amarokra és a Rangerre hasonlít. Méretben is a Toyota Hilux, az Amarok és az ezekhez hasonló, Európában népszerű pickupokhoz lesz majd közel, így reális esély van rá, hogy errefelé is sikeres lehet a modell.

Annak ellenére, hogy itt a BYD főleg a villanyautóival lett ismert, az új pickup nem tisztán elektromos lesz, hanem tölthető hibrid. Az előzetes információk szerint az újdonság elektromos hatótávja nagyjából 100 kilométer lesz, a teljes, kombinált hatótáv pedig 1000 kilométeresnek ígérkezik.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mikor mutatják be álcázás nélkül az újdonságot, illetve arról sincsenek hírek, hogy milyen áron szeretnék majd értékesíteni.

Forrás: Car News China