Lehúzható csomagtérablak? Megtartja a hagyományt az új Toyota 4Runner

2024.04.06. 06:37

A közelmúltban mutatta be a Toyota a nagyon klassz új Land Cruisert, amelynek dizájnjában hibátlanul ötvözték a retró és a modern stíluselemeket. Úgy tűnik, hogy nem állnak meg itt, és egy másik, klasszikus modelljük is visszatér régi önmagához.

A Toyota a közelmúltban megszellőztette, hogy hamarosan, április 9-én bemutatják a 4Runner új generációját. Bár még csak részleteket láttunk az autóról, ezek arra engednek következtetni, hogy a 4Runnernél is elengedik az aktuális Toyota-dizájnt, és az újdonságot jó eséllyel retró irányba viszik majd.

Forrás: Toyota USA
Forrás: Toyota USA

Az első képeken a 4Runner abban a Heritage Blue nevű, érdekes kék árnyalatban látszik, amit korábban már láthattunk a Land Cruiseren is. Az is jól látszik, hogy a külső részletek hasonlóan élesek és szögletesek, mint a Land Cruisernél.

Forrás: Toyota USA
Forrás: Toyota USA

Menő részlet, hogy megtartották a teljes egészében lehúzható hátsó szélvédőt, vagy csomagtérajtó-ablakot, ha az úgy szimpatikusabb. Ez egy olyan, a típusra jellemző funkció, ami már a sokkal korábbi generációkon is jelen volt, így mindenképp szép dolog a Toyotától, hogy megtartják.

A 4Runnert egyébként európai szemmel azért is nehéz elhelyezni a toyotás számegyenesen, mivel egy olyan modellről van szó, ami errefelé hivatalosan nem kapható. A nagy Land Cruisernél egy mérettel kisebb, kicsit sprődebb, de ezáltal olcsóbb modellről van szó. Az alapjai az Európában is kapható Hiluxszal közösek.

Forrás: Toyota USA