Három új autópálya szakaszt adnak át idén, az elsőre alig pár hetet kell várni

2024.04.09. 12:20

Tovább fejlődik idén Magyarország autópálya-hálózata, igaz, a tervezettnél lassabb ütemben. A 444 azután kereste meg a Lázár János vezette közlekedési tárcát, hogy az autósok továbbra sem vehették birtokba az M44-es autóút márciusra ígért új szakaszát.

A néhány kilométeres táv azért lenne fontos, mert felgyorsítaná és lerövidítené a Kecskemét és a Tisza-híd közötti közlekedést. Lázár János minisztériuma szerint az M44-es műszaki átadás-átvétele lezárult, jelenleg a forgalombahelyezési eljárás folyik, a tényleges átadást pedig május elejére tervezik.

M6-os autópálya



Idén még két másik autópálya-szakasz átadása várható. A legfontosabb ezek közül az M6-os utolsó, Bóly és országhatár közötti 20 kilométeres szakasza, melyet két részletben vehetnek birtokba az autósok. Az első 13 kilométert szintén május elején adják át, a maradék 7 kilométert pedig akkor, ha a horvátok a határ túloldalán elkészülnek a saját szakaszukkal. Ez 2025 tavaszán várható.

Az M85-ös autópálya Fertőrákos és Sopron országhatár közötti szakasza is még idén elkészül. Az átadásra a tervek szerint decemberben kerülhet sor.