A Tesla ellen indulna harcba a Nio „olcsó" almárkája

2024.05.10. 05:57

  • Olcsó almárka elindítását tervezi a kínai Nio
  • Az új brand neve Kínán kívül Onvo, Kínán belül pedig Ledao lesz
  • A Reuters értesülései szerint a brand első modellje egy L60 nevű SUV, melyet a Tesla Model Y riválisának szánnak
  • Az L60 olcsóbb kiadásaiba a BYD szállíthatja az akkumulátorokat

Annak ellenére, hogy a kínai Nio eddig prémium villanyautóiról volt ismert, a vállalat a Reuters információi szerint egy megfizethetőbb almárka elindítását tervezi. A Kínában Ledao, az export országokban pedig Onvo néven futó új brand számára részben a BYD szállíthatja az akkumulátorokat.

2023-Nio-ET5-Electric-Sedan-4

Az Onvo első modellje egy L60 nevű SUV lehet, melyről azon kívül semmi biztosan nem tudunk, hogy a Tesla Model Y vetélytársának szánják. Bár a Nio nagyrészt a CATL-től vásárolja az akkumulátorokat, a Reuters forrásai szerint az Onvo esetében a BYD-vel kötnének szövetséget. Más kérdés, hogy a BYD pont a CATL-lel állna össze, hogy együtt fejlesszenek kisebb és megfizethetőbb akkumulátorokat, melyek végül az Onvo L60 olcsóbb kiadásaiban landolhatnak. A modell a hírek szerint egy nagyobb, 85 kWh-s akkumulátorral is kapható lesz, mely a CALB gyártól érkezhet.

Bár a Reuters több megbízható forrásra is hivatkozik, a lap értesüléseit a Nio „pontatlannak" nevezte, a CALB, a CATL és a BYD pedig vagy nem válaszolt a megkeresésekre, vagy nem nyilatkozott az témában.

Forrás: Reuters