F1-ből származó technológiával könnyítené a villanyautóit a Honda

2024.05.18. 08:43

Röviden:

  • A Honda könnyítene a jövő villanyautóin
  • Forma-1-ből származó tudást is alkalmaznának a fogyókúrához
  • Ezt először a 0 Series modellek fogják tudni, amik közül az első 2026-ban érkezhet
  • 2030-ig összesen hét új 0 Series modellel bővítenék a palettát

A Honda az utóbbi időben egyre komolyabban veszi a villanyautózást, sorra mutatják be az új modelleket. Utóbbit valamennyire árnyalja, hogy ezek jelentős részét alapvetően a kínai piacra szánják, amihez helyi márkákkal is hajlandóak szövetkezni.

Most félig-meddig járatlan terepre merészkednek: szeretnének faragni az elektromos autóik tömegén, ehhez pedig a Forma-1-et hívnák segítségül. Nem versenytechnikáról van szó, egyszerűen arról, hogy az F1-ben alkalmazott praktikákat ültetnék át az utcai autóikba.

Elsősorban kisebb elektromotorokat szeretnének a későbbiekben beépíteni, amik az F1-ben megszerzett tapasztalataik alapján készülnének. A fogyókúra részeként vékonyabb karosszériaelemeket is alkalmaznak majd. A terveik szerint az akkumulátort is mélyebbre építenék, hogy javuljon az autóik kezelhetősége.

A Honda további célja, hogy piacvezető hatékonyságot érjenek majd el a villanyautóiknál. A hangzatos ígéretek beváltását majd a 0 Series – Zero Series – modellektől várhatjuk, amiket a következő években, fokozatosan mutatnak majd be.

Az első 0 Series modellt 2026-ban tervezik majd bemutatni, a tervek szerint először Észak-Amerika kaphat belőle. 2030-ig összesen hét új 0 Series modell érkezik majd a Hondától, és ezek már a most beharangozott, friss technológiákat és ötleteket használják majd. Az eddigi információk szerint lesz többféle SUV és szedán, sőt még egy sportosabb autó is várható.

Forrás: Honda