Komoly balesetet szenvedett a Nürburgring híres youtubere, Misha Charoudin

2024.06.09. 11:27

  • Balesetet szenvedett Misha Charoudin a Nürburgring híres influencere.
  • A versenyző/youtuber egy BMW M4 G82-t vezetett.
  • A balesetben Misha szerencsére csak könnyebben sérült, de ez szerinte csak az autónak köszönhető.

„Élünk. De lehetett volna nagyon másképp is.” – kezdi Instagram posztját Misha Charoudin, aki onnan lett híres, hogy különböző elképesztően gyors autók tulajdonosait viszi körbe a Nordschleifén a saját autójukban. A baleset egy szinte új, kifejezetten Nürburgringre felkészítő cég által épített G82-es BMW M4-gyel történt. Ez azért érdekes, mert Misha korábban publikált egy videót, amiben elmondja, hogy többet nem ül bele bármilyen autóba, amit felajánlanak neki, mert sokszor kapott már hibás vagy veszélyes autót.

A posztban Misha pontosan leírja a baleset körülményeit is: „A Foxhole után a lejtővégen az autó nem volt hajlandó fékezni, furcsán volt csak irányítható és dobott egy hibakódot is. A kijárat után a füvön kötöttünk ki és kb. 130-cal kaptuk el a falat. Az ütközés után az autó a levegőbe repült, majd átfordulva tetővel is eltalálta a korlátot. Ezek után még egyet pattantunk, majd a korláton álltunk meg. Mindketten ki tudtunk szállni az autóból.”

„Miután kiszálltunk” – folytatja Misha – „Az autó meggyulladt a kicsöpögő forró differenciálmű-olaj és fékfolyadékok miatt, de nem sokkal később, -mivel a rendszer megszüntette a szivárgást- a lángok kialudtak. Csak megköszönni tudom a BMW M mérnököknek, hogy ilyen biztonságos autót csináltak. Az A oszlopok megmentettek minket bukókeret nélkül. Kész csoda, hogy ezt a posztot csak néhány zúzódással és karcolással gépelem.”

A pálya szélén álló egyik fotós, művésznevén Chris Speedpix, azt mondta a kiérkező rendőröknek, hogy azonosíthatatlan füstöt látott kijönni az autó jobb első kereke alól. A rendellenes füstről a posztban egy kép is látszik. Az esetről videó valószínűleg nem fog megjelenni, hiszen a Nürburgring igazgatósága kiemelten kezeli a balesetekről készült videók publikálásának ügyét, azokat nyilvánosságra hozni csak külön engedéllyel lehet.