Szomorú, ha tényleg így tér vissza a Ford Capri

2024.06.10. 16:18

  • A Ford július 10-én bemutatja következő európai villanyautóját
  • A sportos crossover valószínűleg megkapja a Capri modellnevet
  • A lehetséges új Capri a Volkswagen MEB platformjára épül és az ID.5 testvére lehet

A Ford kereken egy hónap múlva bemutatja az új, Volkswagen alapokra épített villanyautóját, ami több forrás szerint a Capri nevet viseli. Viszont a sziluett- és kémfotók alapján az új modell egy kupé SUV.

1234tztu

Nem ez lenne az első, hogy a Ford egy korábbi modell nevét újjáéleszti valami teljesen másként. Így járt a Puma is, amit 1997-2001 között gyártottak, mint sportkupé, majd 2019-ben ismét előkerült, de már crossoverként. Viszont hozzá kell tenni, hogy az eladási számokat tekintve a Puma sikeres. A Mustang név újrafelhasználását ugyanígy nem kell bemutatni, a Mustang Mach-E bemutatásakor nagy felháborodást keltett az elnevezés. Most pedig a Capri kerülhet ugyanilyen sorsra, amit 1968 – 1986 között gyártottak és három generációt ért meg ez idő alatt.

Az ANE információi szerint a feltételezhetően Capri nevű modell a VW MEB platformjára épül és ott gyártják, ahol az új Explorert is, vagyis Kölnben. Egyes források szerint az ID.5 Ford megfelelője lehet az új Capri.

A Ford nem cáfolta, de meg sem erősítette a híreket. Ők a modellre egyelőre sportos crossoverként utalnak.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy a Ford még 2021-ben levédette az Escort, a Capri, a Cortina, az Orion és a Granada neveket az európai, ausztráliai és új-zélandi szabadalmi hivataloknál. Vagyis még az is benne van a pakliban, hogy ezen modellnevek egyikét kapja a második európai gyártású villany-Ford.