Újabb kínai márka érkezett Magyarországra

2024.06.26. 10:27

  • Az Omoda 5 forgalmazása szeptemberben indul.
  • A magyar piacra Euro 6e benzinmotorral érkezik.
  • A kompakt szabadidő-autó alapára 9 990 000 Ft.
  • A gyártó 7 év vagy 150 000 km garanciát vállal.
  • Nyolc helyszínen kezdődik meg az értékesítés.

Az 1997-ben alapított, kínai Chery gyártmánya, az Omoda 5 szeptembertől bővíti a hazai választékot. Ma már meglepő, de egy hagyományos hajtásláncú, kompakt szabadidő-autót vezet be itthon egyedüli európai disztribútorként a Petrányi és a Hovány közös vállalkozása, a Genius Automotive Europe. Bár a különleges, pasztell színű autókat a Várkert Bazárnál nézhettük meg, az első ügyfélautók csak később fognak behajózni, ugyanis megvárták a frissítést, ami több külső-belső változtatás mellett a legújabb, Euro 6e normának megfelelő turbós benzinmotorral érkezik.

Omoda 5
Omoda 5

A mindenféle elektromos rásegítés nélküli, 1,6 literes, négyhengereshez hétfokozatú Getrag duplakuplungos váltó tartozik, de a neves beszállító és az aktuális külső-belső dizájn mellett az ötcsillagos EuroNCAP törésteszt és a 7 év/150 000 km garancia is vonzóvá teheti. A két felszereltségi szint közül már a Comfort belépőmodell is minden lényeges extrát, tolótetőt is tartalmaz 9 990 000 forintért, a csúcs Premium kivitel 11 990 000 forintba kerül. Kezdetben nyolc kereskedésben lehet megvásárolni, többek között Békéscsabán, Kecskeméten és Szegeden is nyílik egy-egy autószalon.

A Kínában készülő elektromos autókra kivetett büntetővám miatt még tárgyalásokra lesz szükség, de hamarosan az Omoda E5 villanyautó is a választék része lesz. A tervek között a Jaecoo márka forgalmazása is szerepel, első körben várhatóan a plug-in hibrid J7 szabadidő-autóra kerülhet zöld helyett fehér magyar rendszám.