A tragédia előtt a rendőrség markában volt az Árpád hídi ámokfutó, de elengedték

2024.07.04. 14:08

  • Szerda éjszaka egy forgalommal szemben közlekedő lopott taxi két másik autónak ütközött az Árpád hídon.
  •  A balesetben hárman meghaltak, többen megsérültek.
  • Azóta az esettel kapcsolatban  megjelent a rendőrség közleménye is, amely több eddigi információt megerősít és újabb tényeket közöl.
  • A balesetet okozó férfit a tragédia előtti hajnalon már előállították a III. Kerületi Rendőrkapitányságra, mert kábítószergyanús anyagot találtak nála, és a gyorsteszt is pozitív eredményt mutatott.
  • Mivel az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, szabadon bocsátották a férfit, aki ezután ellopta a taxit és halálos balesetet okozott.

Korán reggel beszámoltunk róla, hogy szerda éjszaka halálos baleset történt az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. Egy forgalommal szemben közlekedő lopott taxi két másik autónak ütközött – a balesetben hárman meghaltak, többen megsérültek. Azóta az esettel kapcsolatban  megjelent a rendőrség közleménye is, amely több eddigi információt megerősít és újabb tényeket közöl.

Képernyőkép 2024-07-04 135502.png


A tragikus események azzal kezdődtek, hogy Budapest III. kerületében, a Tavasz utcában egy idegen férfi erőszakkal eltulajdonította egy éppen pihenő női taxisofőr autóját, majd a forgalommal szemben az Árpád hídra hajtott. Az ámokfutó már a híd lehajtóján – amit ő felhajtónak használt – ütközött egy szabályosan közlekedő autóssal. Bár ekkor még tovább ment, a margitszigeti lehajtó után megtörtént a tragédia: továbbra is forgalommal szemben haladó elkövető tömegbalesetet okozott, melyben egy Suzuki személyautó és egy másik taxi volt érintett. A hármas ütközésben az eltulajdonított taxit vezető 43 éves férfi, valamint a Suzukit vezető 34 éves férfi és 32 éves női utasa a helyszínen életüket vesztették. A másik taxi vezetőjét és három utasát a tűzoltók vágták ki a roncsból, majd a mentők kórházba vitték őket. – írja a police.hu.

 A rendőrség közleménye arra is kitér, hogy a balesetet okozó férfit a tragédia előtti hajnalon már előállították a III. Kerületi Rendőrkapitányságra, mert zavartan viselkedett. A kiérkező rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak nála, és a gyorsteszt is pozitív eredményt mutatott, ezért mintavételre előállították, majd kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Mivel az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, szabadon bocsátották a férfit, aki ezután ellopta a taxit és halálos balesetet okozott.