Megújult a Hyundai Getz

2005.07.18. 13:18

Dél-Koreában már bemutatták a kisautó új változatát. A hazájában a jóval szerencsésebb Click néven futó B kategóriás - ahogy azt a korábbi kémfotó alapján már sejtettük - elsősorban új orr-részében különbözik a jelenleg kapható változattól.

Igaz, hogy az új hűtőmaszk talán nem passzol úgy a karosszéria szigorú éleihez, mint a régi, viszont a Peugeot stílusú lámpák és a vízszintes rácsozat helyét átvevő nagyobb, ovális hűtőnyílás valamivel több egyéniséget visz a formába, ami igazán nem baj. Hátul már nem ilyen látványosak a változások. A lámpák formája egy picit lekerekítettebb lett, az ötödik ajtó alá pedig egy nagy fekete műanyag felület került a korábbi vékonyabb koptatócsík helyére. Ezeket, ahogy az új lökhárítót is, csak a Getz legjobb ismerői fedezhetik fel anélkül, hogy a régi és az új modellt egymás mellett látnák.

Belül hasonló felületes módosításokkal találkozhatunk: a középkonzolon néhány kapcsoló átalakult, és a kormány közepe sem pont olyan, mint volt, de az összhatás nem változott. Nyilván lesz még egy-két új szín, és talán a motorválasztékon is igazítanak valamit, de mindez már csak a szeptemberi Frankfurti Autószalonon derül ki, ahol a felújított kiskocsi európai változatáról lehull a lepel.