Hivatalos információk az Opel Meriva OPC-ről

2005.11.17. 10:03

Az apró egyterű sportváltozata alig egy hét múlva élőben is látható lesz az Essen Motor Show Opel standján.


Galéria - kattintson a képre

A Meriván is a szokásos OPC-tuningot végezték el. Feszesebb futómű-beállításokat, hatásosabb fékeket, mélyebbre nyúló lökhárítókat, oldalsó küszöbtoldatokat, látványos kipufogóvéget, sportüléseket, bőrbevonatú kormányt és speciális műszerfal-díszítéseket kapott. Mindez persze a jellegzetes kék festéssel, a 17 hüvelykes alufelnikkel és a 205/45-ös gumikkal együtt sem volna igazi újdonság, hiszen hasonló beavatkozásokon esett át korábban Astra, a Zafira és a Vectra is.


Galéria - kattintson a képre

Az új, 1,6 literes 180 lóerős turbómotor viszont feltétlenül figyelmet érdemel. A mérges kis négyhengeres, amelyet a pletykák szerint eredetileg a soha be nem mutatott Corsa OPC-hez készítettek, papíron igazán kellemes partnernek ígérkezik egy kis ámokfutáshoz. 230 Nm-es csúcsnyomatéka 2200-as és 5500-as percenkénti fordulatszám között folyamatosan rendelkezésre áll. Nem is túl iszákos: a Merivában óvatosan használva akár 7,8 liter benzinnel is megelégszik 100 kilométeren, ráadásul 8,5 másodperc alatt gyorsíthatja fel az egyterűt 100 km/h-ra, és 222 km/h-s végsebességet biztosít - mindezt egy egyszerű ötsebességes kézi váltóval.

A sorozatgyártás megkezdésére sem kell túl sokat várni. A leggyorsabb Meriva februárban kerül a kereskedésekbe, és bár a magyarországi ára egyelőre nem ismert, Németországban várhatóan 23 ezer euróba, azaz átszámítva majdnem 5,8 millió forintba kerül.