Infiniti kupétanulmány Detroitban

2006.01.10. 10:28

A Nissan luxusmárkája a G35 Coupé átdolgozott változatával lepte meg az amerikai közönséget. Máskor talán fanyalognánk, hiszen a tanulmány összhatásában alig különbözik az évekkel ezelőtt bemutatott szériamodelltől. A G35 viszont eleve a földkerekség egyik legpofásabb kupéja, az egyszerűen Coupé Conceptnek elnevezett tanulmány pedig még látványosabb lett.


Galéria - kattintson a képre

A tervezők nemigen változtattak az arányokon, inkább a részleteken dolgoztak: új lámpákat kapott, az elöl és a hátul pedig lágyabb, áramvonalasabb lett a karosszéria. Az oldalablakok vonalát is lekerekítették, elrejtették a kilincseket és apró kamerákra cserélték a tükröket, így sokkal elegánsabbnak, kifinomultabbnak tűnik, miközben a tetővonal formája, a meredek oldalvonal, a hűtőmaszk és a lökhárítók formája őrzi a G35-ös jellegét. Az aktuális divatnak megfelelően üveg borítja a Coupé Concept tetejét, és az autó hatalmas, 20 hüvelykes polírozott felniket


Galéria - kattintson a képre

kapott elöl 255/35-ös, hátul 275/35-ös Bridgestone gumikkal. A kissé unalmas belsőt is teljesen kicserélték, új műszerfalat és új üléseket terveztek a tanulmány számára. A Coupé Concept olyan, mintha az Infiniti tervezői a G35 Coupé következő változatát készítették volna el. Néhány részletet leszámítva elképzelhetőnek tűnik, hogy az autó szinte változatlan formában gyártásba kerüljön.

Biztosat még nem tudunk, de ha valami hasonlóval váltják le a jelenlegi luxuskupét, akkor elképzelhető, hogy ezt a modellt néhány éven belül Európában is viszontláthatjuk, mivel az Infiniti márka európai bevezetésére a Nissan vezetőinek korábbi bejelentése szerint még az évtized vége előtt sor kerülhet.