Májusban érkezik az új Kia Carens

2006.03.31. 12:33

A koreaiak új kompakt egyterűjükről egyelőre csak néhány vázlatot közöltek, de a Madridi Autószalonon már élőben is látható lesz a típus.


Galéria - kattintson a képre

A Kia Carens eddig nem zavart sok vizet a kisebb buszlimuzinok kategóriájában, ahol jelenleg a Renault Scenic, az Opel Zafira és más európai illetve japán típusok játsszák a főszerepet, de a koreaiak abban reménykednek, hogy a következő generációval más lesz a helyzet. A skiccek alapján valami hasonlót várhatunk, mint a tavaly szeptemberben Multi-S tanulmány . Inkább magas kombira, mint egybeszabott kisbuszra emlékeztető, hét személy befogadására is képes autót a jól ismert, Hyundai-féle benzin- és dízelmotorokkal.

A Kia sajtóközleményében külön kis fejezet foglalkozik azzal a ténnyel, hogy az új Carens ősbemutatóját Európában tartják. Ez az ötödik ilyen eset – korábban a Picanto, a Rio, a Sportage és a Carnival esetében fordult elő hasonló – és azt mutatja, hogy a Kia ezzel a modellel is elsősorban az európai vásárlókat igyekszik meghódítani, bár a típus Észak-Amerikában, Dél-Koreában és más fontos piacokon is kapható lesz.