Gyalázatos Chrysler modellek

2007.06.12. 09:23

Egy belső dokumentumban szidja a Chrysler Sebringet és a Dodge Nitrót az amerikai gyártó egyik vezetője. A levél Bob Leetől, a hajtáslánc-fejlesztő részleg igazgatójától származik, de kiderül belőle, hogy az egész vezetőség nyugtalan a Nitro és a Sebring miatt.

"Csak a saját terveinkkel foglalkoztunk, nem vettük figyelembe, hogy mit igényel a piac a belső tér minősége, a vezetési élmény és az üzemanyag-takarékosság terén" – írja Lee, majd hozzáteszi, hogy ezen hibák miatt csak nagyon nagy kedvezményekkel tudják eladási szempontból a középmezőnyben tartani a típusokat. Kemény önkritika, és igaz: bár a Chrysler szóvivője hangsúlyozta, a dokumentum szigorúan belső használatra készült, elismerte, hogy hiteles.

Mindez elég szomorú képet fest a Chrysler közeljövőjéről, hiszen a Sebring és Nitro két, viszonylag új tömegmodell, amelyeknek hosszabb távon is jelentős nyereséget kellene hozniuk, de úgy néz ki, erre nem lesznek képesek. Legfeljebb alapos, újabb dollármilliókat felemésztő átalakítások után, amelyre csak évek múltán kerülhet sor.