Szépíteni próbálják a Ssangyong Rodiust

2007.07.20. 10:27

A Kyron után a csúnyasági világrekorder egyterűt is igyekeznek megszabadítani groteszk részletei egy részétől.


Galéria - kattintson a képre

A Rodiust persze nem olyan könnyű átlagossá tenni, mint a Kyront, hiszen itt minden apró részlet plasztikai sebész után kiált, de a koreai tervezők láthatóan igyekeztek legalább azokat az alkatrészeket harmonikusabbá tenni, amelyeket ésszerű áron ki lehet cserélni egy modellfrissítés során. A rágcsálófogakat imitáló hűtőrácsot egy Mercedes mintát követő alkatrészre cserélték, terveztek egy kevésbé feltűnő tetőspoilert, a hátsó lámpákat egy keskeny krómcsíkkal kötötték össze, és áttervezték a lökhárítókat is. A Rodius így is furcsa jelenség maradt, de a koreaiak talán abban reménykednek, hogy új, semleges arckifejezésével kevesebb vásárlót riaszt el az amúgy kétségtelenül praktikus hétszemélyes egyterű.

Az átalakítás során egyértelműen az autó karakterének megváltoztatása volt az elsődleges cél, műszaki szempontból nagyrészt változatlan maradt a bálnaforma Ssangyong. Egyedül a Mercedestől származó 2,7 literes, öthengeres turbódízel motor lett valamivel tisztább üzemű, hogy minden nagyobb piacon megfeleljen az aktuális környezetvédelmi előírásoknak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.