Hennessey Venom 700NM: sportkocsi a katalógusba

2008.03.18. 14:13

Az amerikai tuningcég a luxuscikkeket forgalmazó Neimann Marcus számára készítette el legújabb Dodge Viper átiratát. A Hennessey 1000 lóerős motorral is készít Vipereket, de ezúttal egy visszafogottabb változatot készítettek, ahol inkább a stílus volt a lényeg, és nem az elérhető legnagyobb teljesítmény.


Galéria - kattintson a képre

A sportkocsi persze így is erősebb valamivel, mint a gyári Viperek. A motorja kerek 700 lóerős, így az autó 3,3 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s sebességet, 7 másodperc alatt gyorsul 160 km/h-ra, és akár 345 km/h-s sebességgel is haladhat, ha valakinek van mersze kipróbálni ezt a képességét. Arról, hogy a 700NM mutatósabb is legyen, mint a többi Viper, a VenomAero fantázianevű optikai tuningkészlet, a fekete fényezés és a krómkeretes, fekete festésű felnik révén godoskodtak a Hennessey szakemberei.

Az összhatás egyszerre ijesztő és elegáns, bár 179 ezer dollárért - átszámítva csaknem 30 millió forintért - nem is várnánk kevesebbet. A Venom 700NM a többi Neimann Marcus által forgalmazott autóhoz hasonlóan igazi ritkaság lesz, hiszen összesen hét példány készül belőle.