Jön az új Mitsubishi Pajero Sport

2008.07.17. 14:50

Egy darabig úgy tűnt, el sem készül a Mitsubishi utolsó alvázas terepjárójának utódja, de a japánok mégis megtervezték, és le is leplezik az augusztusi Moszkvai Autószalonon.

A korábban jól bevált receptet követve az L200 pick-up alapjaira épül az ötajtós modell: így olcsó volt megtervezni, és gyártani is együtt lehet a platós modellel. A jelenlegi L200-as igazán jó alap, hiszen jellegzetes, gömbölyded formáival eleve kilóg a szögletes konkurensek közül, így a Pajero Sportot is erősebb karakternek érezhetjük, mint semmitmondó elődjét. A 2,6 és 3,2 literes dízelmotorokkal, vagy 3,5 literes benzines V6-ossal gyártásba kerülő típus öt- és hétszemélyes kivitelben készül majd, vízhatlan, könnyen takarítható padlóborítással és vízlepergető anyaggal kárpitozott ülésekkel, igazi munkaautóként.

A Mitsubishi csak azokra a piacokra viszi el a típust, ahol indokolt egy komoly terepjáró képességekkel rendelkező, masszív és tágas, de a személyautókhoz képest kényelmetlen modell bemutatása. Ez annyit jelent, hogy sem Európában, sem Észak-Amerikában nem lesz kapható, viszont Oroszországban, Ázsia nagy részén, Afrikában, az óceániai térségben, illetve Közép- és Dél-Amerikában még az idén megkezdik a bevezetését.