C3 Pluriel Charlestone: a Kacsa emlékére

2008.09.09. 12:50

A Citroën kínálatából ugyan már 18 éve hiányzik a 2CV, de a legendás népautó 60. születésnapjáról nem feledkeztek meg a gyáriak.

Emlékeztetőül a C3 Pluriel egy speciális változatát dobják piacra, amely az egyik késői, igazán jellegzetes megjelenésű Kacsa-változat mintájára a Charlestone nevet kapta. A 2CV Charleston az 1980-as években jelent meg, és kétszínű, bordó-fekete fényezésével az egyik legismertebb Kacsa-különkiadás lett. Bár a Plurielen kevésbé mutat stílusosan a 30-as éveket idéző festés, a Charlestone változat ugyanolyan bordó-fekete, mint szellemi elődje.

Elsőre furának tűnhet, hogy épp a Plurielt választották a Citroënnél a múlt felidézésére. Ugyanakkor egyrészt a harmonikaformán összecsukódó vászontető és a tető vonalvezetése miatt valóban a Pluriel emlékeztet leginkább a 2CV-re az aktuális kínálatból, másrészt a francia gyártónak nyilván jól jön egy ilyen alkalom, hogy felhívja a figyelmet öregedő divatmodelljére, amely az újabb vetélytársak - például a második generációs Mini vagy a Fiat 500-as - mellett mostanában háttérbe szorult.

A Pluriel Charlestone természetesen ugyanott mutatkozik be, ahol hat évtizeddel ezelőtt a 2CV, a Párizsi Autószalonon.