Volvo S80L: egy arasszal több

2008.11.19. 09:56

Nem csak az Audi mutatta be az A4-es sofőrös változatát a kínai Guangzhou Motor Show-n: a Volvo is itt leplezte le az S80 megnyújtott tengelytávú kivitelét, szintén a szokatlan kínai vásárlói igényeknek megfelelően.

Az S80L esetében is a hátsó utasok helykínálatának javítása volt az elsődleges cél, ezért a tengelytávot 14 centiméterrel toldották meg. A többlethossz gyakorlatilag teljes egészében a hátsó ajtókon jelentkezik, amitől az autó arányai kissé eltorzultak: az orr-rész és a csomagtartó furán rövidnek hat. Ugyanakkor a toldást szerencsére sikerült úgy végrehajtani, hogy az S80-as vonalai sehol ne törjenek meg látványosan. A gyári fotón az autó viszonylag tekintélyes hasmagassága is szokatlannak tűnhet. Ez nemcsak az L változat sajátja, hanem az összes Kínában összeszerelt Volvóé: a svéd tervezők így igyekeztek alkalmassá tenni autóikat a mostoha útviszonyok közti használatra.

Az S80L kizárólag a Volvo kínai üzemében készül majd az év végétől, és amennyire tudjuk, a világ más tájain nem lesz elérhető.