Visszatérhet az Audi A2-es

2008.11.28. 14:48

A VW prémium-márkájának egyik legnagyobb bukása volt az alumínium kisautó, mégis egy hasonló modell bemutatását fontolgatják az Audi vezetői.

A márka igazgatója, Rupert Stadler szerint döntés még nem született, de az A2-es utódjának elkészítése is felmerült számos más lehetőség mellett. Az igazgató szerint az alumínium-karosszériával jelentősen csökkenthető lenne az átlagfogyasztás, így ma sokkal könnyebb volna eladni az A2-est, mint kilenc éve, a bemutatása idején. Az Audi kiskocsiját persze korábban sem a képességei tették tönkre, hanem az ára: az alumínium karosszéria miatt a többszörösébe került, mint egy azonos használati értékű átlagos kisautó, és még a négy karikával sem tudták beadni a vásárlóknak, hogy ez így jó. Az Audinak ezért meg kell találnia a módját, hogy olcsóbbá tegye a gyártást. Egyes feltételezések szerint ezt azzal szeretnék megoldani, hogy az autó összes alkatrészét már, nagy tömegben készülő modellekből veszik át, sőt, lehetséges, hogy csak egyes karosszériaelemeket készítenek majd alumíniumból, míg a teherviselő elemek továbbra is acélból készülnek majd.

Az A2-es utódjának kifejlesztése persze nem megy egyik napról a másikra, ráadásul először két másik kisautót tervez bemutatni az Audi. Az A1-es már jövőre megérkezhet, egy még kisebb, a következő VW Lupóra épülő modell pedig 2012 körül várható, így az A2-es bemutatására legkorábban 2014 körül kerülhet sor, addig pedig még sok minden változhat.