Kész a bemutatóra az új Audi A2-es

2009.03.25. 10:53

Az Audi fejlesztési igazgatója szerint elkészült az A2-es tanulmány-változata, és már a szériamodell prototípusai is az első próbaköreiket futják.

Michael Dirk egy interjú során beszélt az új kisautóról, amely a sportos A1-es testvérmodellje lesz. Szavaiból kiderült, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben nem a VW Up kisautó egy változatáról van szó. "Nagyobb lesz, mint az Up, legalább akkora, mint az A1-es, de más stílusú karosszériával készül majd... Felismerhető lesz benne az első A2-es, de ugyanakkor erősen különbözik az elődtől." - mondta Dirk, épp elég információt szolgáltatva ahhoz, hogy elképzeljük, milyen is lesz az új Audi kisautó.

Valószínűleg megtartják a régi A2-es ötajtós, csapott hátú fazonját, hiszen ennél célszerűbbet nehéz volna elképzelni, de remélhetőleg izgalmasabb lesz a formaterve, és több mint valószínű, hogy a költséges alumínium vázszerkezetet sem erőltetik tovább. Az első, 1999 és 2005 között gyártott A2-est ugyanis épp az alumínium karosszéria magas ára, az ingerszegény formaterv ítélte bukásra: talán az első olyan modell volt a márka történetében, amelyet még négy karikával sem lehetett eladni.

A bemutató időpontjáról egyelőre Dirk is hallgatott, de valószínű, hogy tanulmányként akár már az idén ősszel láthatjuk az új A2-est, és ha a közönség jól fogadja a típust, a gyártás is beindulhat két éven belül.