Rövid szedán készül a Citroën C4-ből?

2009.04.02. 16:11

Állítólag Kínában mutatják be néhány hét múlva a C4 Pallas kisöccsét.

Egyelőre csak néhány, nem hivatalos fotó került a kezünkbe, de ezeken is tisztán látszanak az átdolgozott karosszéria lényeges részletei. Úgy néz ki, lényegében az ötajtós C4-esre került nagyobb csomagtartó a C5-öséire emlékeztető hátsó lámpákkal, úgy, hogy csupán a hátsó ajtó mögötti részt kellett jelentősebben módosítani. Bár a csapott hátú változatok, és a sofőrös Pallas mellett látszólag értelmetlen a rövid szedán kifejlesztése, mégsem lesz feltétlenül kidobott pénz a bemutatása. Kínában ugyanis leginkább az ilyen négyajtós, lépcsős hátú típusokat kedvelik a vásárlók a kompakt kategóriában is, viszont nyilván akadnak olyan vásárlók, akiknek a hosszú C4 Pallas túlzottan drága, vagy nehézkes lenne.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a rövidebb szedán vajon Kínán kívül is felbukkanhat-e, de az az érzésünk, az európai forgalmazás beindításának igen kicsi az esélye.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.