Jön az egyenruhás Mitsubishi Outlander

2009.04.03. 13:03

A Lancernél bevált az üvöltő robotarc, így a Mitsubishi más modellejein is beveti. A Coltot már átalakították, és most az Outlander van soron - igaz, az új formatervű változat először egy tanulmányautón lesz látható.

A New York Autó Show-n állítják ki az Outlander GT Prototype elnevezésű típusváltozatot, amelyről egyelőre csak egy elmosódott képet mutatott a gyártó. Annyi azért ezen is látszik, hogy az autó orrán - és talán a hátulján - kívül a tervezők nemigen nyúltak máshoz. A tetővonal és a sárvédőívek kialakítása legalábbis érintetlennek látszik, de ez érthető is: az Outlander aktuális generációja alig négy éves, és a Peugeot-Citroën számára is gyártják két, minimálisan átszabott változatát, így egy teljes modellváltás felesleges komplikációkhoz vezetne. Kérdéses persze, hogy ennek az egyenarculatnak az erőltetése jó ötlet-e, hiszen a Lanceren kívül az összes többi típust teljesen más orr-résszel tervezték eredetileg, és ahogy a Colton már láttuk, az új hűtőmaszk-séma - a Mitsubishi szava járása szerint Jet Fighter grill, azaz sugárhajtású vadászgép hűtőrács - a régebbi, gömbölyded karosszériákon meglehetősen idegenül hat.

Magáról a GT Prototype tanulmányról egyelőre csak annyit árultak el, hogy 3 literes, hengersoronként egy vezérműtengelyes V6-os motort építenek bele, és megkapja a Super All Wheel Control System fantázianevű elektronikus rendszert, amely az autó menettulajdonságait hivatott javítani.