Kicsi kabrió készül a Mazda2-esből?

2009.06.09. 11:25

A legújabb pletykák szerint a Mazda is elkészíti saját összecsukható keménytetős kisautóját, amellyel megszorongathatják a Peugeot 207 CC-t, a Nissan Micra C+C-t és a többi hasonló apró hajborzolót.

A Mazdától persze első hallásra meglepőnek tűnhet, hogy egy újabb szűk kétülésessel lépne piacra az MX-5 mellett, de a Mazda2 alapú modell valószínűleg jóval olcsóbb lehet, mint a hátsókerék-hajtású roadster, mivel az alkatrészek zöme a csukott szériamodellből érkezik. A pletykák szerint a motorválaszték is tökéletesen megegyezik majd a jelenleg is kapható Mazda2-esével, azaz 1,3 és 1,5 literes benzinmotorral, illetve 1,6 literes PSA dízellel készítik majd.

Ha igazak a pletykák, a Mazda nem elégszik meg a kettes kinyitásával, de a látható karosszériaelemeket is áttervezik, így valamivel agresszívabb hatást kelt majd az apró kétüléses. Az elsődleges célpiac Európa lesz, de nem lehetetlen, hogy Japánban és más ázsiai országokban is kapható lesz a típus.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.