Lepel alól kacsingat az új Audi A8-as

2009.07.22. 12:00

Az új csúcsmodell bemutatását ugyan elhalasztották, de még az idén ősszel sor kerül rá, így meg is kezdték a potenciális vásárlók felkészítését.

Egyelőre csak egy lepellel letakart példányt mutattak meg az Audi 100. születésnapja alkalmából, amelyből - azon kívül, hogy itt is felbukkan az R8-as jellegzetes, LED-ekből kirakott helyzetjelzője - nem derül ki túl sok. "Az új A8-as a finomhangolás végső fázisánál tart, a legnagyobb titokban futja a próbaköröket, így pillanatnyilag nem mutathatunk meg többet belőle" - szól az Audi sajtóközleménye. Így az autóval kapcsolatban csupán pletykákra támaszkodhatunk. Úgy hallani, az alumínium karosszériás modell legalább 10 centiméterrel hosszabb lesz, mint az elődje volt, és a formatervét is felfrissítik - persze jellegzetesen Audi módra, az alapvető karakter megváltoztatása nélkül - de az alapkonstrukción nem változtatnak jelentősen. Ugyanakkor valószínű, hogy a motorválaszték a korábbinál takarékosabb hat- és nyolchengeresekből áll majd. Kérdéses, hogy egyáltalán megtartják-e a hatliteres W12-est a csúcsváltozatokban: jó esély van rá, hogy a korábbi csúcsmotor helyét a Q7-esből már ismert V12-es turbódízel veszi át.

Az A8-as bemutatóját eredetileg a szeptemberi Frankfurti Autószalonra időzítették, de nemrég kiderült, hogy csak egy későbbi időpontban láthatjuk meg, milyen is valójában. A halasztás pontos oka nem ismert, de így valószínűleg jobban jár az Audi, hiszen egy önálló bemutató nagyobb figyelmet kelt, mintha több tucatnyi újdonság közül csak egy volna az új modell.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.