Infiniti újdonságok New Yorkban

2002.04.03. 15:34

 
   
   

A Nissan luxusmárkája két új modellt is bemutatott. A nagyobbik az M45 nevet viseli, és a Japánban Nissan Cedric néven forgalmazott luxusautó amerikai változata. A Mercedes E osztály kategóriáját erősítő klasszikus vonalú négyajtós modell motorházában 340 lóerős V8-as dolgozik - akárcsak a hasonló felépítésű Q45 jelű csúcsmodellben - amely ötsebességes elektronikusan vezérelt automataváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A megszámlálhatatlan extrafelszereléssel és elegáns bőr belsővel érkező modell novembertől kerül az amerikai Infiniti kereskedőkhöz 40.000 dollár körüli áron.

 
   
   

A másik újdonság a G35 Coupé névre hallgat. Gyakorlatilag a G35 - japánban Nissan Skyline - kétajtós változatáról van szó, amely egyes pletykák szerint alapul szolgálhat a kifutóban levő legendás izomautó, a Skyline GTR utódjának. Persze a G35 kupé esetében szó sincs versenyautós beütésről, a vásárló egy elegáns luxuskupét kaphat a pénzéért. Az autó csak egy lehelletnyivel rövidebb és szélesebb, mint a G35 szedán, és ugyanaz a 275 lóerős 3,5 literes V6-os motor hajtja. A kupéba ötsebességes automataváltó, vagy hatsebességes manuális egység kerülhet.

 
   
   

Az alapfelszerelés része többek közt a profi Bose hangrendszer, a DVD-bázisú navigációs rendszer, míg a rendelhető extrák közt megtalálható a műholdas rádió csakúgy, mint az ősszel induló Wingcast telematikus szolgáltatás elérésére szolgáló eszköz.