Ha teherautód van, ingyen parkolhatsz

2015.10.14. 18:16 Módosítva: 2015.10.14. 18:51

Sokaknak volt már olyan gondja, hogy megáll a furgonnal, és keresgéli a parkolóórát. Amikor megvan, fizet telefonnal x összeg + kezelési költséget, vagy keresgéli az aprót, hogy bedobjon tíz percre elegendő forintot.

De, mint véletlenül megtudtam, van egy lehetőség Budapesten, hogy a fizetős zónákban az ilyen csak be/kiszaladok a csomaggal típusú pár perces megállások ne a parkolásfizetés procedúrájával kezdődjenek. Ez pedig a BKK Parkolótárcsa.

Nem kell hozzá más, csak egyszer (tehát nem jár le!) 1600 Ft + áfával és a teherautó forgalmijával becaplatni a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodájába. Személyes tapasztalat alapján úgy öt perc múlva ki is lehet sétálni a tárcsával a kezünkben.

Mire jó? Amennyiben Budapesten, fizető várakozási övezetben 10 és 17 óra között állunk meg a fizetős időszakban, ezen betekerjük a megállás időpontját, onnantól ingyen parkolhatunk húsz percig. Nincs órakeresgélés, miegymás. A tárcsa rendszámra szól, és egy parkolásnál egyszer lehet használni,  a húsz perc leteltével vagy távozunk, vagy már a szokott módon fizetjük a további parkolást.